ANNEBERG • CAFE & RESTAURANT
ANNEBJERG STRÆDE 2 • 4500 NYKØBING SJ • ANNEBERG@EMAIL.DK
5991 3517

Webmaster:
Erik Hansen
© 2007-2017.
eha@paradis.dk

Opdateret
23. august 2017

Hempel Glasmuseum


HEMPEL GLASMUSEUMS FASTE SAMLING
Nordens største private samling. Europas kulturhistorie i glas og moderne glaskunst. Med en speciel samling af prospektporcelæn og Peter F. Heerings Samling af glas fra 1800-tallet fra de tidlige danske glasværker.
HEMPELS GLASPRIS

Hempels Kulturfond har siden 1988 hvert år tildelt en glaskunstner Hempels Glaspris, til minde om museets stifter Jørgen Christian Hempel.  Samtidig har man fornyet museets samling med moderne glaskunst ved at købe kunstværker af hver prismodtager.  I 2017 modtog Ida Wieth prisen, og et udvalg af hendes arbejder kan ses hele sæsonen.

UDSTILLINGER I 2017

Great danes

Et spændende, internationalt blik på dansk glas med et udvalg af Holmegaards verdensberømte glasdesign fra 1940’erne til ­nutiden, heriblandt Jacob E. Bang, Per Lütken, Torben ­Jørgensen og Cecilie Manz. Det industrielt producerede og designede brugsglas, som er gået verden rundt, udstilles med et udvalg af værker af 16 af nutidens betydelige glaskunstnere, også tidligere modtagere af Hempels Glaspris. Udstillingen GREAT DANES er sammensat og ­udlånt af det nye belgiske glasmuseum i Lommel, GLAZENHUIS, det ­flamske center for nutidig glaskunst.
Both sides now
Udstilling af Ida Wieth, årets glasprismodtager. Værkerne med titlen “Both Sides Now” udspringer af “lige linier” blæst og trukket i varmt glas. De lange glasrør bliver siden delt op i mindre enheder, for at blive samlet, bundtet og omsmeltet til en ny form.
SPECIELT FOR BØRNEFAMILIER
Sandblæsning - prøv det selv i GlasSpiren

Den gamle smedje er blevet åbnet for publikum og  indrettet til værksted. Her kan du købe et glas, dekorere det og sandblæse det - under kyndig vejledning naturligvis. Du får dit eget helt personlige glas, eller din egen helt personlige gave! Kun sæsonåbningstider.
Perle- og glasmosaikværksted på museet.
Du kan designe dit eget smykke ved at sammensætte blandt perlerne i museumsbutikken - eller kreere din personlige glasmosaik til vinduet derhjemme.

Se mere på www.hempelglasmuseum.dk